Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ B - 1B


Όπως είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες το economico.gr, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα πολύ βόρεια της Ευρώπης, όσο αφορά την παρουσία ρωσικών κι αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών.

Χθες, αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B - 1B Lancer προσγειώθηκαν στη Νορβηγία, ολοκληρώνοντας την πτήση τους απ' τη βάση Ντάιες στο Τέξας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική άσκηση στην Ευρώπη.

Είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά βομβαρδιστικά θα επιχειρήσουν απ' τη Νορβηγία και, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πολεμικής Αεροπορίας, η παρουσία τους στέλνει «ξεκάθαρο μήνυμα» στη Ρωσία για τη στρατηγική σημασία της περιοχής της Αρκτικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Φλεβάρη, δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu - 160 πραγματοποίησαν πτήση πάνω από διεθνή ύδατα στη θάλασσα της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Μπάρεντς (ήταν μια ιδιόμορφη πτήση που προκάλεσε ερωτηματικά).

Το βέβαιο είναι ότι Ρωσία και ΝΑΤΟ θεωρούν την περιοχή της Αρκτικής ως μείζονος στρατηγικής σημασίας και μοιάζουν να αυξάνουν τις αμυντικές δραστηριότητές τους εκεί όσο περνά ο καιρός.

Πηγή economico.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com