Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ


Η Νορβηγική κυβέρνηση, αντιμετωπίζουσα ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού COVID-19, αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου στη χώρα.

Το Σκανδιναβικό κράτος εισήγαγε αυστηρούς κανόνες εισόδου απ' το Μάρτη του 2020. Κατά γενικό κανόνα, μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο αλλοδαποί που διαμένουν εκεί καθώς κι όλοι οι Νορβηγοί πολίτες (ανεξάρτητα απ' το πού ζουν).

Ως εκ τούτου, απ' τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 29/1/2021, απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα όλων των αλλοδαπών, οι οποίοι δεν διαμένουν μόνιμα στη Νορβηγία (δεν διαθέτουν P-number), συμπεριλαμβανομένων των πολιτών ή μονίμων κατοίκων των χωρών της ζώνης Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι διαπιστευμένοι διπλωματικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των διπλωματικών αποστολών, στενοί συγγενείς μονίμων κατοίκων της Νορβηγίας (σύζυγος, ανήλικα τέκνα), δημοσιογράφοι τελώντες σε επαγγελματική αποστολή, οδηγοί φορτηγών μεταφορών (TIR), ναυτικοί οδεύοντες προς επιβίβαση σε πλοίο ή άτομα που θα παραμείνουν για λίγο χρόνο στο αεροδρόμιο (transit).

Πηγές: κείμενο από www.mfa.gr/missionsabroad/norway και regjeringen.no ενώ η φωτογραφία είναι από αρχείο

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com