Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ OSLO, ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ

Μια ακόμη σορός ανασύρθηκε σήμερα απ' τα χαλάσματα που προκάλεσε η κατολίσθηση στη Νορβηγία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, που συνεχίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας τις επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι.

Στην κοινότητα Ασκ, στο Δήμο Γκέντρουμ, βορειοανατολικά του Όσλο, τεράστια κατολίσθηση σημειώθηκε στις 30 Δεκέμβρη παρασύροντας περίπου 10 σπίτια και 31 κατοικίες. 1000 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ κάποια σπίτια μετακινήθηκαν ως και 400 μέτρα! 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου το έδαφος αποτελείται από ένα συγκεκριμένο είδος αργίλου, που απαντάται στη Νορβηγία και τη Σουηδία κι ο οποίος μπορεί να ρευστοποιηθεί και να υποχωρήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως σύμφωνα με τη Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτων κι Ενέργειας (NVE) η πιθανότητα μιας νέας κατολίσθησης στην περιοχή είναι μικρή.

Η αστυνομία έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των 10 αγνοούμενων, ανάμεσά τους 2 παιδιά 2 και 13 ετών και 8 ενήλικες.

Όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής καθώς δεν κρίνεται ακόμη ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους επειδή το έδαφος εξακολουθεί να είναι ασταθές.

Πηγή tvxs.gr/news/kosmos

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com