Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Η Νορβηγία θα ξεκινήσει αυτή τη βδομάδα την τρίτη μεγάλη φάση του σχεδίου της για εκ νέου άνοιγμα της κοινωνίας μετά τη συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Erna Solberg.

Απ' τις 20 Ιούνη οι Νορβηγοί θα επιτρέπεται να υποδέχονται ως και 20 προσκεκλημένους στα σπίτια τους, διπλάσιο αριθμό σε σχέση με σήμερα, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια δε θα υποχρεούνται πλέον να κλείνουν τα μεσάνυχτα. «Η Νορβηγία είναι σε καλό δρόμο κι είμαστε έτοιμοι για την τρίτη φάση», είπε σε συνέντευξη Τύπου η Erna Solberg.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, απ' την Κυριακή θα επιτρέπεται η παρουσία περισσότερων θεατών στους αθλητικούς χώρους, καθώς κι η είσοδος στη χώρα σε περισσότερους επισκέπτες απ' το εξωτερικό, αλλά τα απαιτούμενα τεστ κι η καραντίνα θα παραμείνουν σε ισχύ για πολλούς τουρίστες. «Η κατάσταση παραμένει απρόβλεπτη σε πολλά μέρη του κόσμου κι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με τις μεταλλάξεις», σημείωσε η πρωθυπουργός.

Η Νορβηγία κατέγραψε περίπου 1.200 νέα κρούσματα τη βδομάδα αυτή, το χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων 8 μηνών και χαμηλότερο απ' την εβδομαδιαία κορύφωση των σχεδόν 6.600 στα μέσα Μάρτη αυτού του χρόνου, όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI). Η χώρα αυτή των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει σχεδόν 130.000 κρούσματα κορονοϊού απ' την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του περασμένου χρόνου καθώς και 790 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια απ' τις λιγότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη.

Πηγή iefimerida.gr (η φωτογραφία είναι από αρχείο)

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com