Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠ' ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Η πανδημία Covid 19 (σχεδόν) τελείωσε στη Νορβηγία, σύμφωνα με ένα απ' τους γιατρούς που ηγούνται της ομάδας κατά του κορονοϊού στην πλούσια σκανδιναβική χώρα.

Ο Preben Aavitsland, επικεφαλής ιατρός στο τμήμα ελέγχου των λοιμώξεων στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, παρουσίασε χθες Κυριακή ένα γράφημα που δείχνει τη Νορβηγία με το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων απ' το τέλος του περασμένου καλοκαιριού κι έγραψε: «Εδώ στη Νορβηγία, η πανδημία τελείωσε. Μπορούμε ν' αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για την εποχή μετά τον Covid 19.»

Η Νορβηγία είχε ένα απ' τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη και στα τρία κύματα της πανδημίας, βοηθούμενη απ' τη χαμηλή πυκνότητα του πληθυσμού, τη σχετική απομόνωσή της στη βόρεια Ευρώπη, καθώς και την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών κάθε φορά που αυξάνονταν οι λοιμώξεις, αναφέρουν οι Financial Times.

Τα κρούσματα κι οι θάνατοι ήταν σημαντικά χαμηλότεροι απ' τη γειτονική Σουηδία αλλά και τη Δανία, η οποία υιοθέτησε παρόμοια προσέγγιση με τη Νορβηγία.

Η πρωθυπουργός Erna Solberg έχει αποδώσει τη νίκη επί του ιού στη συμμόρφωση των πολιτών με τις επιταγές των ειδικών, στην ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών αλλά και στο γιγαντιαίο κρατικό fund των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο απάλυνε τις οικονομικές επιπτώσεις.

Πηγή bankingnews.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com