Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΦΗΝΩΜΕΝΗ ΣΕ 2 ΒΡΑΧΟΥΣ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΜΕΤΡΑ


Κρυμμένο στα Νορβηγικά βουνά, το Kjeragbolten είναι ένα μέρος που μοιάζει εντελώς εξωπραγματικό. Σε υψόμετρο 1.084 μέτρων, το Kjerag είναι η υψηλότερη κορυφή στο Lysefjord και φιλοξενεί τον παγκοσμίου φήμης ογκόλιθο Kjeragbolten.

Πρόκειται για έναν τεράστιο ογκόλιθο 5 κυβικών μέτρων ο οποίος στην κυριολεξία είναι σφηνωμένος στη σχισμή του βουνού, αποτελώντας έτσι ένα απ' τα δημοφιλέστερα σημεία στη Νορβηγία, τόσο για τους λάτρεις της πεζοπορίας σε βουνό και της αναρρίχησης, όσο και για εκείνους που αναζητούν μοναδικά τοπία ανά τον κόσμο. Παρά την εντυπωσιακή του εικόνα, είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια χωρίς ειδικό εξοπλισμό, ενώ, γενικότερα όλο το βουνό Kjerag αποτελεί δημοφιλή περιοχή για πεζοπορία.

Έγινε ευρέως γνωστό το 2006 μέσα απ' το βίντεο «Where The Hell Is Matt», όπου ένας άντρας χορεύει σε δεκάδες τοποθεσίες σ' όλο τον κόσμο. Έκτοτε, 250 και περισσότεροι λάτρεις της αδρεναλίνης συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο σημείο για να πραγματοποιήσουν πτήσεις ή άλματα, η θέαση των οποίων στην κυριολεξία κόβει την ανάσα.

Η πεζοπορία στην περιοχή επιτρέπεται την περίοδο μεταξύ Μάη και Οκτώβρη, με τους ειδικούς να συστήνουν την επίσκεψη της περιοχής απ' τον Ιούνη μέχρι το Σεπτέμβρη. Η πεζοπορία στο Kjerag έχει μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα κι η διαδρομή μετ' επιστροφής διαρκεί 6 ως 10 ώρες. Πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση πριν ξεκινήσετε αυτήν την ορεινή πεζοπορία.

Πηγή newsbeast.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com