Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΗ


Η Νορβηγία θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό στις 27 Μάη (η Σκανδιναβική χώρα δεν είναι μέλος της Ε.Ε. αλλά είναι μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς και της ζώνης Σένγκεν).

Συγκεκριμένα, θα επιτρέψει τις δημόσιες συναθροίσεις περισσότερων ατόμων και την κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ κι εστιατόρια μέχρι τα μεσάνυχτα, δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ. "Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο στόχο μας, να επανέλθει στην κανονικότητα η χώρα" είπε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το δεύτερο στάδιο ενός σχεδίου τεσσάρων φάσεων για την άρση του lockdown πιθανόν να ξεκινήσει στα τέλη Μάη.

Οι τοπικοί περιορισμοί, ωστόσο, σε ορισμένα μέρη θα παραμείνουν αυστηρότεροι σε σχέση μ' εκείνους που ισχύουν σε εθνικό επίπεδο ώστε ν' αποφευχθούν τοπικές αναζωπυρώσεις του κορονοϊού. Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας το αλκοόλ θα σερβίρεται μέχρι τις 22.00 παρότι το Όσλο κι η γύρω περιοχή εξακολουθούν να απαγορεύουν εντελώς την πώλησή του. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Όσλο αναμένεται ν' ανακοινώσει τη δική του απόφαση για την άρση των μέτρων.

Οι Νορβηγοί θα μπορούν να δέχονται στα σπίτια τους και πάλι μέχρι 10 προσκεκλημένους, διπλάσιος αριθμός σε σχέση μ' εκείνον που επιτρεπόταν απ' τα μέσα Απρίλη, ενώ 200 άτομα θα μπορούν να παρακολουθούν εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους με κράτηση θέσεων, από 100 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του COVID 19 και περίπου το 15% των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Η χώρα έχει ορισμένα απ' τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων στην Ευρώπη απ' την έναρξη της πανδημίας, αλλά αύξησε τα περιοριστικά μέτρα, έπειτα από μια αιφνίδια αύξηση των νοσηλειών το Μάρτη που προκλήθηκε απ' τις παραλλαγές του ιού. Έκτοτε, τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων μειώθηκαν σταδιακά γεννώντας ελπίδες ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας τέθηκε υπό έλεγχο.

Πηγή newsit.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com