Κυριακή 23 Μαΐου 2021

B. GULDVOG: ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν' ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΟ


Οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι η όποια αυξανόμενη μόλυνση μπορεί να είναι διαχειρίσιμη όταν η Νορβηγία προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο του νέου ανοίγματος. Άλλωστε, δύο στους τρεις Νορβηγούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του covid 19 και το πρόγραμμα του εμβολιασμού διαρκώς θα προχωράει.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα της Υγείας Bjørn Guldvog πιστεύει ότι είναι πλέον σχετικά ασφαλές να γίνει το δεύτερο βήμα όσο αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για επανέναρξη κι επαναφορά. "Δεν υπάρχουν εγγυήσεις εδώ. Δουλεύουμε όλη την ώρα υπό αβεβαιότητα. Αλλά μάλλον πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μια σχετικά καλή θέση" δήλωσε ο Guldvog.

Ο Διευθυντής θεωρεί ότι είναι πιθανό η λοίμωξη ν' αυξηθεί όταν εφαρμοστεί το δεύτερο μέρος του σχεδίου επανέναρξης. Κι είναι φυσικό καθώς η δραστηριότητα μεταξύ των ανθρώπων θ' αυξηθεί και τα άτομα θα συναντηθούν σε μεγαλύτερες ομάδες από πριν. "Θα είμαστε όμως προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο" συμπλήρωσε ο Guldvog.

Και συνέχισε: "Όσο η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της υγείας συνεχίζει να είναι καλή, μπορούμε σ' αυτό το χρονικό σημείο ν' ανεχτούμε λίγο υψηλότερη πίεση απ΄ τις λοιμώξεις γιατί έχουν εμβολιαστεί αρκετά άτομα μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος, όταν κάποιος αρρωστήσει, έχει μειωθεί σημαντικά. Όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται, τόσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα, εκείνοι που νοσούν, να εκδηλώσουν μια πιο ήπια ασθένεια. Ταυτόχρονα, η μόλυνση είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί το καλοκαίρι."

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com