Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ THOMAS MATHIESEN


Ο γνωστός Νορβηγός ιατροδικαστής κοινωνιολόγος Thomas Mathiesen πέθανε χθες το Σάββατο, σε ηλικία 87 ετών.

Σήμερα Κυριακή, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Όσλο, ανέφερε το θάνατό του στην ιστοσελίδα της: "Θα μας λείψει έντονα ο Thomas ως συνάδελφος, φίλος, συνομιλητής και συνάνθρωπος!"

Ο Mathiesen βοήθησε σημαντικά στην καθιέρωση του θέματος της κοινωνιολογίας του δικαίου στη Νορβηγία και στις σκανδιναβικές χώρες και σχετίζεται με αυτό που ονομάστηκε "Γενιά Χρυσής Εποχής" στη Νορβηγική κοινωνιολογία.

Σε διεθνές επίπεδο, είναι περισσότερο γνωστός για την έρευνα όσο αφορά τη δράση και την έρευνα πάνω στην ποινή της φυλάκισης και για τη μεγάλη προσήλωσή του στην κοινωνία. Ο Mathiesen έχει θεωρηθεί ως ένας απ' τους σημαντικότερους εκπροσώπους μιας κατεύθυνσης που υποστηρίζει την κατάργηση της τιμωρίας ως εργαλείο στην εγκληματολογία και την εγκληματική πολιτική.

Ο Mathiesen ήταν ένας απ' τους ιδρυτές, το 1968, της Νορβηγικής Ένωσης για την Ποινική Μεταρρύθμιση (KROM) κι ήταν ενεργός στην ένωση μέχρι το θάνατό του. Έχει λάβει πολλά βραβεία, όπως το τιμητικό βραβείο απ' τη Νορβηγική Κοινωνιολογική Ένωση, το Carroll Award και το Zola Award.

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com