Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Η Κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στη Νορβηγία το Σεπτέμβρη κι η κίνηση αυτή θα είναι η πρώτη είσοδο (!) της εταιρείας σε μια αγορά εκτός της Κίνας.

Η Nio σχεδιάζει να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το ES8 SUV στη νέα αγορά φέτος, με το sedan ET7 να αναμένεται να ακολουθήσει το 2022. Η εταιρεία αναμένει να αυξήσει το τοπικό της προσωπικό από 15 άτομα σε 50 ως τα τέλη του έτους.

Το εγχείρημα της Νορβηγίας θα ξεκινήσει μ' ένα κορυφαίο κατάστημα "Nio House" στο Oslo που πρόκειται ν' ανοίξει στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Τέσσερις μικρότερες εκθέσεις πρόκειται ν' ανοίξουν σ' άλλα μέρη της Νορβηγίας το επόμενο έτος.

Περισσότερα απ' τα μισά καινούρια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία. Το ποσοστό σημείωσε ραγδαία αύξηση – έφτασε 54,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ήταν 42%.

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν κυριαρχήσει στις νέες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία τα τελευταία τρία χρόνια – το Audi e-tron της Volkswagen βρέθηκε στην κορυφή πέρυσι, το Model 3 της Tesla το 2019 και το Nissan Leaf το 2018.

Άλλοι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων πωλούν ήδη τα οχήματα τους στη Νορβηγία. Η Xpeng παρέδωσε 100 μονάδες του ηλεκτρικού G3 SUV το Δεκέμβρη. Η Xpeng ελπίζει πως αργότερα μέσα στην χρονιά οι πελάτες στη βόρεια Ευρώπη θ' ανταποκριθούν στο ηλεκτρικό sedan P7, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος He Xiaopeng στην έκθεση αυτοκινήτων της Σαγκάης που έγινε τον περασμένο μήνα.

Πηγή techwar.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com