Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΤΟ FRP ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ OSLO


Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Oslo ενάντια στις Ισραηλινές επιθέσεις στην Παλαιστίνη. Ο Jon Helgheim του FRP* αναφέρει την όλη εκδήλωση ως παραβίαση στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

"Βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας όπου όλα υπόκεινται στους αυστηρούς περιορισμούς ελέγχου των λοιμώξεων. Κι όμως τις πολιτικές δραστηριότητες κι εκδηλώσεις που εξαιρούνται απ' αυτούς τους περιορισμούς, τις βλέπουμε να συμβαίνουν ολοένα. Η συγκεκριμένη διαδήλωση λειτούργησε ως μια πράξη ασέβειας σ' εκείνους που έχουν θυσιάσει τα πάντα για να συμμορφωθούν με τους κανόνες ελέγχου των λοιμώξεων" δήλωσε ο Jon Helgheim.

Η αστυνομία πήγε στη διαδήλωση κι έλαβε μέρος απ' την πλευρά της, για κάθε ενδεχόμενο, αλλά σύμφωνα με το δικηγόρο της αστυνομίας στην περιοχή του Όσλο, Kai Spurkland, "στη διαδήλωση δεν έγινε κάτι παράνομο οπότε δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποινική υπόθεση." Ο ίδιος ο δικηγόρος, μάλιστα, τόνισε: "Για την αστυνομία τα πράγματα είναι πιο απλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο είναι υποχρεωμένη να δίνει άδεια αλλά καταληκτικά και να τις διευκολύνει."

Άλλωστε, ο κανονισμός Covid 19 απαριθμεί τα γεγονότα που θεωρούνται παράνομα κι οι πολιτικές διαδηλώσεις δεν υπολογίζονται σ' αυτά.

Πηγη dagsavisen.no

* Το FRP είναι φιλελεύθερο συντηρητικό κόμμα, το δεύτερο μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο της Νορβηγίας.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com