Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Πρώτα οι απολαυστικές διακοπές στις παραλίες της Μεσογείου και μετά υποχρεωτική καραντίνα στην πατρίδα. Αυτό τον δρόμο φαίνεται να έχει επιλέξει η Νορβηγία.

Δεκάδες ξενοδοχεία καραντίνας λειτουργούν κοντά στο αεροδρόμιο του Όσλο. Το ίδιο συμβαίνει κοντά σε συνοριακές διελεύσεις, για παράδειγμα προς τη γειτονική Σουηδία. Μόλις οι Νορβηγοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους απ' τις διακοπές, τους περιμένει μισθωμένο λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο πλησιέστερο ξενοδοχείο καραντίνας. Δεν έχει σημασία αν έκαναν διακοπές στη Φινλανδία, στις Κανάριες Νήσους ή στην Ελλάδα. Θα πρέπει να παραμείνουν στο ξενοδοχείο επί δέκα ημέρες για προληπτικούς λόγους και φυσικά να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της υποχρεωτικής καραντίνας. Πενήντα ευρώ στοιχίζει μία διανυκτέρευση.

Μετά τις πρώτες επτά ημέρες στο ξενοδοχείο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό και, αν βγει αρνητικό, μπορούν να πάνε στο σπίτι τους, αλλά κι εκεί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις μέρες, μέχρι να συμπληρωθεί το υποχρεωτικό δεκαήμερο που προβλέπει ο νόμος. Όσο για το Νορβηγικό ξενοδοχείο, σίγουρα δεν προσφέρεται για συνέχιση των διακοπών. Όπως εξηγεί ο Τόμας Όντεγκαρντ, διευθυντής σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Όσλο, το μπαρ και το γυμναστήριο παραμένουν κλειστά κι οι πελάτες έχουν ελάχιστα περιθώρια να κινηθούν στους χώρους του ξενοδοχείου. Αν μη τι άλλο, προβλέπεται πλήρης διατροφή, αλλά σε απόσταση. "Τρεις φορές τη μέρα οι συνεργάτες μας μεταφέρουν το φαγητό στα δωμάτια, χτυπούν την πόρτα κι οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τριάντα δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν για να πάρουν το φαγητό τους" λέει ο Τόμας Όντεγκαρντ.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Μόνικα Μάελαντ, υποστηρίζει ότι, αν και δαπανηρό, το μέτρο είναι πιο αποτελεσματικό απ΄ ότι θα ήταν μια καραντίνα κατ' οίκον. "Στόχος μας είναι, όσο μπορούμε, να περιορίσουμε τις εισαγωγές κρουσμάτων κι ιδιαίτερα τις μεταλλάξεις του ιού. Στο ξενοδοχείο είναι πιο εύκολο να ελέγξουμε εάν πράγματι τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα" δήλωσε η Υπουργός.

Πηγή capital.gr (η φωτογραφία είναι από αρχείο)

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com