Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ASTRA ZENECA


Η Νορβηγία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για ν' αποφασίσει αν θα ξαναρχίσει να χρησιμοποιεί τα εμβόλια Astra Zeneca ή αν θα διακόψει οριστικά τη χρήση τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χόεγιε.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας έχει συστήσει να σταματήσει η χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος, όμως η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες προτού να λάβει την τελική της απόφαση, πρόσθεσε ο Υπουργός. Στις 11 Μάρτη ανεστάλη η χρήση του εμβολίου, αφού ένας μικρός αριθμός εμβολιασθέντων παρουσίασε θρόμβους, αιμορραγίες και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Κάποιοι απ' αυτούς τους ασθενείς αργότερα πέθαναν.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν έχουμε μια επαρκή βάση για να εξάγουμε ένα οριστικό συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει ν' αποσυρθεί απ' το πρόγραμμα ανοσοποιήσης της Νορβηγίας σε αυτό το στάδιο», είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση θα συγκροτήσει μια επιτροπή που θ' αναλάβει να εκτιμήσει την κατάσταση και να συγκεντρώσει πληροφορίες κι από άλλες χώρες. Η επιτροπή αυτή θα υποβάλει την αναφορά της μέχρι τις 10 Μάη.

Η έρευνα θα αφορά επίσης και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που στην Ευρώπη κυκλοφορεί με την ονομασία Janssen. «Αν πούμε οριστικό όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και τη χρήση του εμβολίου Janssen, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία», είπε ο Χόεγιε.

Πηγή iefimerida.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com