Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ AYTOKINHTA


Στη Νορβηγία απουσιάζει ο φόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι αυτό είναι αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πέρυσι, το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για πρώτη φορά ξεπέρασε το 50% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Αν όμως υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης το φθινόπωρο, ενδεχομένως να λήξει η απαλλαγή απ' το φόρο για πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το Εργατικό Κόμμα έχει ήδη προτείνει την εισαγωγή φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από 600.000 κορώνες. Η πρόταση έχει να κάνει με την προσθήκη φόρου 25% στο μέρος της τιμής που υπερβαίνει τις 600.000 ΝΟΚ.

Μετά το Εργατικό Κόμμα, ακολούθησε το Κόμμα της Σοσιαλιστικής Αριστεράς με την ίδια ακριβώς πρόταση. Επίσης, όσο αφορά πάντα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και στο Κόμμα του Κέντρου, ένας μικρός αριθμός βουλευτών συντάσσεται με τα δυο προαναφερθέντα κόμματα.

Σ' αυτό το σημείο, να δώσουμε κι ένα παράδειγμα σχετικά με την επίδραση που θα έχει μια πιθανή προσθήκη φόρου. Το μοντέλο Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo θεωρείται κορυφαίο κι η τιμή του προς το παρόν ξεκινάει από 1,7 εκατ. κορώνες. Αν προσθέσουμε φόρο 25% στο ποσό που υπερβαίνει τις 600.000, αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της τιμής του αυτοκινήτου κατά 275.000 ΝΟΚ.

Είναι αναμενόμενο λοιπόν, αν υπάρξει φόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ν' αυξηθούν οι τιμές τους και να πέσουν οι πωλήσεις τους.

Στη φωτογραφία εικονίζεται το εξαιρετικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes Benz EQV.

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com