Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΕΞΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ


115.000 παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό φαίνεται απ' τα στοιχεία του 2019, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Της Νορβηγίας (SSB).

Απ' την αλλαγή της χιλιετίας, το ποσοστό των φτωχών παιδιών έχει αυξηθεί σταθερά. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, στο έτος πριν απ' την πανδημία (2019), φτάσαμε στο 11,7% όλων των παιδιών της χώρας. Αυτά τα παιδιά ζουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειές τους έχουν πολύ χαμηλότερο εισόδημα απ΄ το μέσο εισόδημα που συνηθίζεται στη Νορβηγία.

Κι είναι φυσικό μερικές ομάδες να χτυπιούνται περισσότερο από άλλες. Έξι στα δέκα απ' αυτά τα παιδιά ανήκουν σε φτωχές οικογένειες με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Τα στατιστικά στοιχεία κάνουν ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένες χώρες. Π.χ. 11.000 παιδιά προέρχονται απ' τη Σομαλία και 9.000 απ' τη Συρία. Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν σταθερά χαμηλά εισοδήματα. Άλλες χώρες που αναφέρονται, επίσης, έντονα στα στατιστικά στοιχεία είναι: Ιράκ, Ερυθραία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκία, Πολωνία, Ρωσία, Λιθουανία (είναι η τελευταία στη λίστα όπου εκεί έχουμε τα λιγότερο φτωχά παιδιά που προέρχονται από ξένη χώρα).

Στα παιδιά χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο, η παιδική φτώχεια δεν έχει αυξηθεί. Το 2019 ήταν 5,8%, το οποίο είναι το ίδιο με το 2018.

Τέλος, ένα άλλο στοιχείο που αναδεικνύεται στατιστικά είναι οι διαφορές μεταξύ πλουσίων και φτωχών που γίνονται μεγαλύτερες. Πλούσιοι και φτωχοί ζουν πιο ξεχωριστά στις διάφορες Νορβηγικές πόλεις απ' ότι στο παρελθόν. Ο διαχωρισμός αυτός, αναμφίβολα, έχει συνέπειες για τις οποίες η πολιτεία σαφώς οφείλει να μην αδιαφορήσει...

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com