Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


Το Εργατικό Κόμμα δε θέλει να δώσει πολλά οφέλη και προνόμια στους εμβολιασμένους. Η εκπρόσωπος του κόμματος στον τομέα της υγείας, Ingvild Kjerkol (εικονίζεται στην αρχική φωτογραφία), επισημαίνει ότι "οι νέοι κι οι υγιείς είναι στην τελευταία σειρά όσο αφορά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κι έτσι χάνουν πολλά." Και συμπληρώνει: "Δεν είναι σωστό το να πρέπει να κάθονται στο σπίτι ενώ την ίδια στιγμή οι ηλικιωμένοι μπορούν να πάνε σε μια συναυλία, να συναντήσουν φίλους, να ταξιδέψουν και να μετακινηθούν ελεύθερα.

Αν προστεθεί και το πιστοποιητικό, όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει δυο κατηγορίες και να χωρίσει την κοινωνία. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί ακόμα και να υπονομεύσει την προσπάθεια περιορισμού τη διασποράς του ιού. Μπορεί καταληκτικά να οδηγήσει την κοινωνία μας σε μια κατεύθυνση που εμείς δε θέλουμε."

Όπως και να 'χει, το Εργατικό Κόμμα πιστεύει ότι η Νορβηγία πρέπει να συμμετάσχει σε μια συνεργασία των Σκανδιναβικών χωρών όσο αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Απ' την πλευρά της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Υγείας εργάζεται για ν' αποσαφηνίσει σε ποιες περιπτώσεις η Νορβηγία μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό αυτό. "Τα ταξίδια είναι μία απ' αυτές τις περιπτώσεις. Πριν παρθούν αποφάσεις, χρειαζόμαστε περισσότερες γνώσεις σχετικά με την επίδραση των εμβολίων στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού κι έναντι νέων παραλλαγών του", δήλωσε ο Υφυπουργός Saliba Andreas Korkunc (εικονίζεται στη δεύτερη φωτογραφία).

Η κυβέρνηση, επίσης, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν είναι σωστό να έχει δικά της φεστιβάλ κι ανοιχτά εμπορικά κέντρα μόνο για εμβολιασμένους.

Στα μέσα Μάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την πρότασή της για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα λειτουργεί ως διαβατήριο για να διευκολύνει τις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.


Πηγές: κείμενο από abcnyheter.no και φωτογραφία (αρχείου) από ao.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com