Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΑΠ' ΤΟ OSLO ΤΟ 2020


Είχε συμβεί και το 2000, ωστόσο μια ισχυρή μετανάστευση το τέταρτο τρίμηνο του 2020 συνέβαλε σε μια κάποια μείωση του πληθυσμού του Oslo, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας.

Εικάζεται ότι ο ιός ευθύνεται γι' αυτή την αύξηση της φυγής στο τέλος του έτους. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι η ζωή είναι ευκολότερη και πιο φυσιολογική στα περισσότερα μέρη της χώρας απ' ότι στην πρωτεύουσα. Η Νορβηγική ένωση ακινήτων δίνει κι ένα άλλο δεδομένο που δεν είναι άλλο απ' την υψηλή αύξηση των τιμών των κατοικιών στην πόλη κατά το παρελθόν έτος.

Ο Διευθυντής της εν λόγω Ένωσης, Carl O. Geving, δήλωσε σχετικά: "Η αύξηση των τιμών φαίνεται τώρα να αναγκάζει περισσότερους ανθρώπους να εγκατασταθούν εκτός Oslo, όπου το επίπεδο των τιμών είναι πιο προσιτό. Η τάση φυγής, μάλιστα, είναι πιθανό να επιδεινωθεί απ' τους συνεχείς περιορισμούς του Covid 19 και την υψηλότερη ανεργία στη μεγαλούπολη."

Εκτός απ' το Oslo, το ίδιο πρόβλημα φυγής παρουσιάζεται και σ' άλλα δυο διαμερίσματα της Νορβηγίας, το Nordland και το Troms og Finnmark.

Πηγή abcnyheter.no

Η φωτογραφία που δείχνει το Oslo, είναι από αρχείο

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com