Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ JOHNSON & JOHNSON


Ο καθηγητής οικονομικών Steinar Holden πιστεύει ότι απαιτούνται επείγουσες αλλαγές στο σχέδιο εμβολιασμού καθώς το εμβόλιο Johnson & Johnson δε θα φτάσει στην Ευρώπη όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Χόλντεν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων που έχει αξιολογήσει τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες της πανδημίας, έχει την άποψη ότι τα εμβόλια στη Νορβηγία πρέπει να διανέμονται διαφορετικά. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Τώρα, θα υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη εμβολίων. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντικό τα εμβόλια να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά. Υπάρχουν δύο μέτρα που μπορούν να συμβάλουν σ' αυτό: πρώτα μια μεγαλύτερη περίοδος αναμονής μεταξύ των δόσεων και μετά μια διαφορετική γεωγραφική κατανομή.»

Για να πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή, θα πούμε το εξής: Υπήρξαν μεγάλες προσδοκίες κι ελπίδες για το εμβόλιο Johnson & Johnson, αλλά μετά από αρκετές αναφορές σοβαρών παρενεργειών, η παράδοση του εμβολίου στην Ευρώπη έχει διακοπεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός στη Νορβηγία θα μπορούσε να καθυστερήσει αρκετές βδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Ιούνη, 1 εκατ. δόσεις αναμένονταν απ' την Johnson & Johnson, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI).

Πηγή norwaytoday.info

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com