Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ


Ο αριθμός των κρουσμάτων, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σ' ολόκληρη τη χώρα, έχει μειωθεί κάπως. Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Oslo, Raymond Johansen, πιστεύει ότι πρέπει να ισχύσουν αυστηρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για ν' αποφευχθεί η αύξηση του αριθμού αυτού.

"Αν καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων ακόμα περισσότερο, τόσο στην πόλη μας όσο και στη χώρα, δε βλέπω να είμαστε πολύ ευάλωτοι στις νέες εισαγόμενες παραλλαγές του ιού", δήλωσε ο Johansen. Και συμπλήρωσε: "Αυτό που χρειάζεται είναι ν' απαγορευτούν όλα τα περιττά ταξίδια στο εξωτερικό κι επιπροσθέτως να υπάρχει απ' την πλευρά μας μια απαίτηση αναγκαιότητας για τα ταξίδια που τελικά θα γίνονται."

Ωστόσο, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης Monica Mæland πιστεύει ότι η Νορβηγία έχει ήδη πολύ αυστηρούς κανόνες:

"Έχουμε, κι είχαμε πάντα, απ' τους πλέον αυστηρούς περιορισμούς όσο αφορά την είσοδο από Ευρώπη. Πράγματι, έχουμε αυστηροποιήσει αρκετά τους κανόνες βάση των οποίων εισέρχεται κάποιος στη χώρα, ενώ η ίδια υψηλή αυστηρότητα υπάρχει και στις περιπτώσεις καραντίνας", δήλωσε η Υπουργός, απόψε, το βράδυ το Σαββάτου. Και με τη σειρά της, πρόσθεσε: "Έχω την εντύπωση ότι οι πολίτες συμμορφώνονται γενικά με τα μέτρα και τις συστάσεις. Έχω όμως και την εντύπωση ότι ο αριθμός των ταξιδιών στο εξωτερικό έχει πέσει κάτω απ' το αναμενόμενο. Γνωρίζω ακόμα ότι έχουμε εισαγάγει αυστηρές απαιτήσεις καραντίνας για όσους επιστρέφουν απ' το εξωτερικό. Όπως και να 'χει λοιπόν, μετά το Πάσχα, θα ξαναδούμε την όλη κατάσταση και θα τη διευθετήσουμε."

Αν δούμε στο τέλος λίγο και τους αριθμούς, τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί 640 νέα κρούσματα στη χώρα, τα οποία είναι 432 λιγότερα από μια εβδομάδα πριν.

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com