Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟ OSLO;


Απ' το Δήμο του Oslo, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Raymond Johansen, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μεγάλη πίεση που υπάρχει στην πόλη λόγω των πολλών κρουσμάτων και του υψηλού αριθμού εισαγωγών. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

"Αποφασίσαμε να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων για 2 ακόμα βδομάδες, ως τις 29 Απρίλη. Δεν είναι συνετό να ανοίξουμε το Oslo τώρα. Θα υπάρξουν όμως κάποιες ελαφρύνσεις.

* Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα 19 Απρίλη... Απ' τις 17 Μάρτη είχαμε, ως γνωστόν, την τηλεδιδασκαλία. Με την επιστροφή των μαθητών, θα υπάρξουν, βέβαια, συναντήσεις κι επαφές κι αυτό ενέχει το στοιχείο του κινδύνου αλλά θα υπάρξουν, παράλληλα, μέτρα προστασίας ενώ θ' αυξηθούν οι έλεγχοι σε σχέση με το πώς γίνονταν πριν. Οι μάσκες προτείνονται σε περιπτώσεις που δε γίνεται διδασκαλία, ειδικά όταν είναι δύσκολο να κρατιούνται αποστάσεις.

* Διατηρείται η απαγόρευση των παραπάνω από 2 δύο επισκεπτών στις ιδιωτικές κατοικίες, αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

* Όλοι οι ενήλικοι που συμμετέχουν σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες πρέπει να διατηρούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άλλα άτομα. Διατηρείται για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες η απαγόρευση ότι σε κάθε ομάδα ή συγκέντρωση, δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από 10 άτομα.

* Οι εσωτερικές δραστηριότητες αναψυχής εξακολουθούν να είναι κλειστές. Παραμένουν κλειστά γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφοι. Συνεχίζεται, επίσης, η απαγόρευση στα μπαρ και τα εστιατόρια που πρέπει να είναι κι αυτά κλειστά. Λειτουργεί μόνο το takeaway.

* Γενικά, απαγορεύονται πολλές εκδηλώσεις. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπως π.χ. η τέλεση μιας κηδείας."...

Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση από πλευράς Δήμου...

Πηγή ao.no (η φωτογραφια είναι από αρχείο)

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com