Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ


Η Εκπαιδευτική Υπηρεσία στο Όσλο προσφέρει στους δασκάλους άνω των 62 ετών 24.100 κορώνες επιπλέον για να συνεχίσουν στη δουλειά και την επόμενη σχολική χρονιά.

"Προτείνουμε αυτό το μέτρο για να περιορίσουμε το γεγονός να μπαίνουν ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του Oslo" δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών της πόλης, Aina Skjefstad Andersen. Και συμπλήρωσε: "Κάθε χρόνο, τα σχολεία του Oslo απασχολούν το πολύ μέχρι 600 νέους εκπαιδευτικούς κι η έλλειψη διαθέσιμων εκπαιδευτικών είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην κατώτερη εκπαίδευση."

Για ν' αντιμετωπιστεί αυτή η έλλειψη εκπαιδευτικών, προσφέρεται τώρα ένα επίδομα σε όλους τους εκπαιδευτικούς άνω των 62 ετών. Συγκεκριμένα, σε 290 άτομα προσφέρονται 24.100 κορώνες επιπλέον για ένα παραπάνω έτος εργασίας. Αν λάβει κανείς υπόψη του και τ' άλλα επιδόματα που φτάνουν τις 21.200 κορώνες, τότε μιλάμε για ένα συνολικό πρόσθετο ποσό που ξεπερνάει τις 45.000 κορώνες. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που είναι άνω των 65 ετών μπορούν να λάβουν όχι μόνο 45.000 αλλά ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόσθετο ποσό που αγγίζει τις 59.200 κορώνες για να παραμείνουν στην εργασία τους για ένα έτος.

Όλοι οι φορείς κι οι οργανώσεις, όπως η Εθνική Ένωση Σχολείων, η Ένωση Εκπαιδευτικών κι οι Συνδικαλιστές, έχουν δεχτεί το μέτρο αυτό.

Πηγή abcnyheter.no

Η φωτογραφία που δείχνει ένα μέρος του Oslo, είναι από αρχείο.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com