Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ


Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος δε θα υπάρξει Παιδικό Τρένο στο Όσλο, όπως το γνωρίζαμε παλιότερα, κάθε φορά στις 17 Μάη. Η πανδημία ανάγκασε την επιτροπή για τη συγκεκριμένη μέρα να σκεφτεί εναλλακτικά.

Πέρυσι, το μεγάλο Παιδικό Τρένο ακυρώθηκε κι αντικαταστάθηκε από ένα πολύ φτωχό εορτασμό. Οι πολίτες τραγουδούσαν στα περβάζια των παραθύρων, στα μπαλκόνια και στις ταράτσες.

Φέτος, υπήρξε η ελπίδα ήταν ότι θα γινόταν μια πιο φυσιολογική γιορτή. Δεν πρόκειται όμως να συμβεί αυτό. Η πίεση απ' την ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού ανάγκασε την επιτροπή για τη 17 Μάη ν' ακυρώσει το Παιδικό Τρένο. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε σχετικό δελτίο τύπου σήμερα Παρασκευή.

"Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά είναι απαραίτητη. Τόσο εγώ όσο κι η υπόλοιπη επιτροπή για τη 17 Μάη θέλαμε οι πολίτες του Oslo να γιόρταζαν κανονικά αυτή τη μέρα. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει. Ωστόσο, φέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει μια διαφορετική γιορτή" τόνισε ο αρχηγός της επιτροπής Rauand Ismail. Και πρόσθεσε: "Εργαζόμαστε ακόμα για την εκδήλωση αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα διαφυλάξουμε τις αξίες και τις παραδόσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη μέρα: Τη Δημοκρατία, την Ενότητα, τα Παιδιά και τη Χαρά."

Η επιτροπή δήλωσε ότι ανακοινώσεις για το εορταστικό πρόγραμμα της Εθνικής Ημέρας θα δημοσιεύονται συνεχώς στον ιστότοπο του Δήμου του Όσλο.

Η Δήμαρχος Marianne Borgen δήλωσε με τη σειρά της: "Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι ο εορτασμός της εθνικής ημέρας θα είναι ένα διάλειμμα απ' την ταλαιπωρία της πανδημίας. Η 17η Μάη είναι μια σημαντική μέρα για όλους μας, κι ίσως είναι ακόμη πιο σημαντική τώρα. Σημαντικές επέτειοι λαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία σε μια περίοδο όπως αυτή. Είμαστε όλοι κουρασμένοι κι ειδικά φέτος, πολλοί είχαμε δύσκολες στιγμές." Κι η Δήμαρχος κατέληξε: "Η 17 Μάη με τη γιορτή της έχει καθιερωθεί ως μια μέρα για την οποία ο καθένας ανυπομονεί να έρθει, ειδικά τα παιδιά κι οι νέοι. Όλοι μαζί οι μεγάλοι, όμως, παρά τους περιορισμούς και το ακυρωμένο πλέον Παιδικό Τρένο, θα προσφέρουμε στα παιδιά και στους νέους μια μέρα χαράς."

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com