Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ Η ERNA SOLBERG ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΙΟΥ


Η Νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε την έρευνα για το πάρτι γενεθλίων της Πρωθυπουργού Erna Solberg κι ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο 10.000 κορωνών (ΝΟΚ) για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης λόγω του COVID - 19.

«Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της Πρωθυπουργού», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής, Πεν Μόρτεν Σέντινγκ. «Η αστυνομία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή την εβδομάδα», είπε.

Η Πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σ' ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνησή της στις εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή των 10 ατόμων ως όριο.

«Σχεδιάσαμε δείπνο σ' ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορονοϊού. Ήταν σ' ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή και κατέληξε: «... ζητάω συγγνώμη για το γεγονός».

Το πάρτι γενεθλίων της Πρωθυπουργού προκάλεσε επικρίσεις, περιλαμβανομένου και του ίδιου του Υπουργού Υγείας, Μπεν Χόιε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα VG: «Δε θα 'πρεπε να 'χε συμβεί αυτό».

Πηγή laimitomos.com

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com