Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ VÅLERENGA ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!


Η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Vålerenga δείχνει έντονα την αντίθεσή της σε κάθε μορφή παρενόχλησης ή ρητορικής μίσους που βασίζεται στην εθνικότητα, τη θρησκεία αλλά και σε οτιδήποτε άλλο που προσβάλει την ανθρώπινες αξίες. Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος στην ομάδα της Vålerenga.

Η ομάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα σ' εκείνους τους αθλητικούς συλλόγους στη Νορβηγία που έχουν τη μεγαλύτερη παράδοση σε δραστηριότητες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Η Vålerenga, επίσης, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι χώροι που ισχυρίζονται ότι έχουν σύνδεση με αυτήν. Η ομάδα διαχωρίζει έντονα τη θέση της απ' αυτούς τους χώρους. Δηλώνει, μάλιστα, θα επιβάλλει κυρώσεις σε πράξεις και δηλώσεις που δεν μπορεί ν' αποδεχτεί. Η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Vålerenga, που είναι σα μια οικογένεια, δεν αποδέχεται αυτού του είδους τις ανάρμοστες δηλώσεις αλλά και τις ενέργειες που σχετίζονται με αυτές!

Πριν από 25 χρόνια, δηλώσαμε "Η Vålerenga Είναι Κατά Του Ρατσισμού", και δεν ήταν μια απλή έκφραση αλλά ένα ολόκληρο κίνημα! Μέσω της ομάδας μας, λοιπόν, ο αθλητισμός στέκεται στο ανάστημά του και χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την ένταξη κι ενσωμάτωση παιδιών, νέων κι ενηλίκων στην κοινωνία.

Η κίνηση στοχεύει να είναι καθοριστική στη Νορβηγία όσο αφορά την ποικιλομορφία και την ένταξη των ατόμων. Η όλη προσπάθεια έχει ισχυρή βάση καθώς δημιουργήθηκε απ' το σύλλογο και τους υποστηρικτές από κοινού.

Ο ρατσισμός, η παρενόχληση κι οι διακρίσεις αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Νορβηγίας. Ως σύλλογος, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε όλους τους υποστηρικτές, τα μέλη και τους συνεργάτες μας να τηρούν τη σωστή στάση.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Πηγή vif-fotball.no (Vålerenga)

Με την κίνησή της αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα της Vålerenga δείχνει ήθος υψηλού αναστήματος και σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες! Η ανάρτηση έγινε πριν από 11 μέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Το μήνυμά της, δυνατό και πανανθρώπινο, έφτασε μέχρι τον Ευρωπαϊκό νότο! Ήταν αδύνατο να μην αναφερθεί και στην Ελλάδα! Πολλά συγχαρητήρια!

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com