Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ASTRA ZENECA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ!


Οι μέτοχοι στην Astra Zeneca προειδοποιούν ότι θα κάνουν μήνυση καθώς πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί απ' την εταιρεία.

Σε μια κοινοποιηθείσα αγωγή υπό την αιγίδα της δικηγορικής εταιρείας Levy & Korisinsky στη Νέα Υόρκη, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η Astra Zeneca παρείχε λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες γεγονός που είχε σημαντικές συνέπειες για τους μετόχους.

Ο λόγος που αντιδρούν οι μέτοχοι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εταιρεία δεν παρείχε ικανοποιητικές πληροφορίες σχετικά με τις όποιες ανεπάρκειες του εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ισχυρισμός στηρίζεται στα ακόλουθα σημεία:

* Οι ενάγοντες πιστεύουν ότι στις αρχικές κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο Covid-19 της εταιρείας, υπήρξε ένα κρίσιμο κατασκευαστικό ελάττωμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων στο τεστ να λάβουν τη μισή της συνταγογραφημένης δόσης. Επιπροσθέτως, ορισμένοι που έλαβαν τη δεύτερη δόση, αυτό δεν έγινε την κατάλληλη στιγμή αλλά αρκετές εβδομάδες αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί.
* Ισχυρίζονται ότι οι κλινικές δοκιμές με το εμβόλιο αποτελούνταν από ετερόκλητες ομάδες και κατηγορίες ασθενών, με διαφορετικές παθήσεις και θεραπείες, γεγονός που υπονόμευσε την εγκυρότητα και τη σημασία των συμπερασμάτων.
* Οι μέτοχοι επισημαίνουν περαιτέρω ότι τα εμβόλια δεν ελέγχθηκαν σε αρκετούς ασθενείς ηλικίας άνω των 55 ετών, αν κι αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ομάδα για το εμβόλιο.
* Οι ενάγοντες πιστεύουν επίσης ότι η δοκιμή χαρακτηρίζεται από διάφορα σφάλματα στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αδυναμία συντονισμού κι επικοινωνίας με τις αρχές και τον πληθυσμό.
* Τέλος, επισημαίνεται ότι όλ' αυτά τα θέματα καθιστούν την πορεία του εμβολίου βραχύβια τη στιγμή που δεν εγκρίνεται στις ΗΠΑ που είναι μια απ' τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως.

Σ' όλα όσα προαναφέρθηκαν, η Astra Zeneca δεν έχει ακόμη απαντήσει. Τα προβλήματα για την εταιρεία είναι ήδη πολλά μιας και σε αρκετά άτομα έχουν παρουσιαστεί θρόμβοι αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου ενώ, δυστυχώς, υπήρξαν και θάνατοι στη Νορβηγία. Όσο αφορά την ίδια χώρα, προβλήματα σημειώθηκαν και στις παραδόσεις του εμβολίου, καθώς αυτές ήταν χαμηλότερες απ' τ' αναμενόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο Astra Zeneca έχει τεθεί σε αναστολή στη Νορβηγία απ' την προπερασμένη Πέμπτη (11/3) και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση σχετικά με το αν και πότε θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός.

Πηγή nettavisen.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com