Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ


Στο βόρειο τμήμα της χώρας, τα δρομολόγια των πλοίων, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα Τετάρτη λόγω των υψηλών ανέμων. Στο Αρχιπέλαγος Lofoten σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα.

Έχει εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για πολύ έντονες ριπές αέρα στο Ofoten και το Lofoten και μια κίτρινη προειδοποίηση για Nord - Salten, Vesterålen και  Sør - Troms. Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι σε ορισμένα μέρη ενδέχεται να υπάρξουν ριπές ως και 40 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

"Ο άνεμος δεν ήταν τόσο δυνατός σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αλλά στις ορεινές περιοχές υπήρχε ριπή ανέμου ως και 46 μέτρα ανά δευτερόλεπτο" σύμφωνα με το μετεωρολόγο Iselin Skjervagen στο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. "Ο άνεμος, ωστόσο, δεν έχει φτάσει ακόμα στη μεγαλύτερη έντασή του. Αναμένεται να γίνει πιο ισχυρός ο αέρας κατά τη διάρκεια του απογεύματος" δήλωσε σχετικά.

Στο Vestvågøy (νησί στο Αρχιπέλαγος Lofoten), όλοι οι μαθητές του σχολείου επέστρεψαν σπίτι λόγω της σοβαρής καταιγίδας, γράφει ο τοπικός τύπος (Lofotenposten). Τόσο στο Vestvågøy όσο και στην πόλη Leknes, ο άνεμος πήρε κεραμίδια από πολλά κτίρια.

"Ο άνεμος έφτασε τα 33 μέτρα ανά δευτερόλεπτο στο αεροδρόμιο στο Røst, στο αριστερό άκρο του Lofoten. Η μέση ταχύτητα αυξήθηκε αρκετά απ' τις εννέα το πρωί και μετά", πρόσθεσε ο Skjervagen.

Ορισμένες γραμμές πορθμείων έκλεισαν λόγω της καταιγίδας, γράφει η Avisa Nordland.

Σύμφωνα με τον Skjervagen "οι ταχύτητες του ανέμου θα συνεχίσουν ν' αυξάνονται κάπως το απόγευμα, μέχρι να έρθει το βράδυ. Αλλά δεν θα έβγαινα έξω στο δρόμο όταν υπάρχει δυνατός άνεμος. Απειλούνται τα κτίρια κι οι υποδομές και τα πλοία και τα σκάφη πρέπει πραγματικά ν' αποφεύγονται" κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Πηγή abcnyheter.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com