Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRA ZENECA


Ευρωπαίοι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν μια εξήγηση για τους θρόμβους αίματος που έχουν αναφερθεί σ' ένα μικρό αριθμό ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο coronavirus της Oxford - Astra Zeneca, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπαρκτό το πρόβλημα κι όχι τυχαίο.

Δύο ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες, η μία στη Γερμανία κι η άλλη στη Νορβηγία, διαπίστωσαν ότι πράγματι ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει το σώμα να επιτεθεί στα αιμοπετάλια του αίματος, προκαλώντας θρόμβους στον εγκέφαλο.

Η Γερμανική ομάδα, η οποία συνεργάστηκε με επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστρία, δήλωσε ότι τα ευρήματά της αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται το εμβόλιο. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας της Νορβηγίας χρησιμοποίησε τ' αποτελέσματα για να επεκτείνει την απαγόρευση του εμβολίου.

Όλοι οι ερευνητές, πάντως, συμβουλεύουν όσους λαμβάνουν το εμβόλιο Astra Zeneca να παρακολουθούν τυχόν μώλωπες, πρήξιμο ή πονοκεφάλους που ξεκινούν τέσσερις ή περισσότερες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Αν οι λήπτες εντοπίσουν κάποιο απ' αυτά τα συμπτώματα νωρίς, η κατάσταση μπορεί ν' αντιμετωπιστεί από γιατρό.

Όσο αφορά τα νεότερα για τους εμβολιασμούς, πήρε θέση κι ο Καναδάς ο οποίος αποφάσισε ν' αναστείλει τη χρήση του εμβολίου AZ για άτομα κάτω των 55 ετών λόγω φόβων για θρόμβους αίματος. Έτσι, εκτός απ' τη δεδομένη στάση της Νορβηγίας, η Σουηδία, επίσης, κι η Δανία δεν έχουν ξαναρχίσει τους εμβολιασμούς, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκρίνει ακόμα το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ωστόσο, κάποιες άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία κι η Ιταλία, επανέλαβαν τους εμβολιασμούς με το πλάνο της Astra Zeneca την περασμένη εβδομάδα, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι θα μπορούσε σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει πήξη.

Πηγή kourdistoportocali.com

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com