Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΘΥΜΟΣ ΣΤΟ TRONDHEIM ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Πριν απ' τις διακοπές του Πάσχα, η Νορβηγική κυβέρνηση επέβαλε, πάλι, αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού. Πολιτικοί ηγέτες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και το ευρύ κοινό αντέδρασαν με οργή στο Trondheim, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας (στην αρχική φωτογραφία εικονίζεται η γέφυρα της παλιάς πόλης).

Άνθρωποι σ' όλη τη χώρα αντέδρασαν με έκπληξη χθες το βράδυ όταν η κυβέρνηση αποφάσισε για άλλη μια φορά αυστηρούς κανόνες για την επικράτεια. Στο Trondheim, όμως, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στο κέντρο της Νορβηγίας, η έκπληξη γρήγορα μετατράπηκε σε σοκ και θυμό. Κι αυτό γιατί η πόλη υπέστη μόλις 5 θανάτους Covid - 19 απ' την έναρξη της πανδημίας ενώ τις τελευταίες 5 μέρες δεν καταγράφηκε ούτ' ένα κρούσμα.

Είναι γεγονός ότι οι νέοι κανόνες σημαίνουν ακόμη περισσότερο άγχος για τους επιχειρηματίες της πόλης. Πολλά εστιατόρια και παμπ, που είχαν πρόσφατα προσλάβει προσωπικό κι είχαν κάνει μεγάλες παραγγελίες, πρέπει τώρα να κλείσουν.

Τα νέα αυστηρά κυβερνητικά μέτρα ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα (Τρίτη 23 Μάρτη), ισχύουν, τουλάχιστον, μέχρι τις 12 Απρίλη, κι έχουν να κάνουν με τα εξής:

* Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, παντού. Προηγουμένως, υπήρχε μια απαγόρευση μετά τις 10 μ.μ.
* Γυμναστήρια σε εσωτερικούς χώρους καθώς και πισίνες πρέπει να κλείσουν.
* Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.
* Μπαίνει όριο στους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους σε κάθε σπίτι, ο οποίοι δεν πρέπει να είναι πάνω από 2.
* Η απόσταση που πρέπει να κρατούν τα άτομα μεταξύ τους ορίζεται πλέον στα 2 μέτρα. Πριν ήταν 1 μέτρο.
* Η κυβέρνηση απαιτεί απ' όλους τους δημόσιους κι ιδιωτικούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως γραφείο, όπου αυτό είναι εφικτό.

«Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε μέρη όπου υπήρξαν λίγα κρούσματα αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, Bent Høie.

Το κορυφαίο ξενοδοχείο του Trondheim «The Britannia» (εικονίζεται στη δεύτερη φωτογραφία), μπορεί να βρίσκεται προς το παρόν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με μια σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, ωστόσο, δεν υπάρχουν ελπίδες να αξιοποιήσει αυτή την προβολή. Τα νέα μέτρα ανάγκασαν το ξενοδοχείο ν' ανακοινώσει προσωρινό κλείσιμο.

«Το ξενοδοχείο με όλα τα εστιατόρια, μπαρ και σπα, θα είναι προσωρινά κλειστό από αύριο Πέμπτη 25 Μάρτη ως την Τετάρτη 14 Απρίλη, ως αποτέλεσμα των νέων κυβερνητικών μέτρων» γράφτηκε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Όλόκληρο το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του ξενοδοχείου έχει ακυρωθεί. Περιελάμβανε συναυλίες με τους Jonas Fjeld, Morten Abel και Sondre Lerche.


Πηγή lifeinnorway.net

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com