Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ TRONDHEIM


Το Trondheim, αυτό το Πάσχα, δε θέλει επισκέψεις από μέρη που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης απ' τον ιό ενώ ταυτόχρονα ζητά απ' τους κάτοικους της πόλης ν' αφήσουν ταξίδια που τυχόν έχουν σχεδιάσει για τις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

Αυτό προτρέπει η Δημοτική Αρχή της πόλης, όπως γράφτηκε σε σχετικό δελτίο τύπου. Κατ' εξαίρεση, επιτρέπονται, μόνο, ταξίδια για οικογενειακούς ή σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά από εισηγήσεις και συμβουλές που έκαναν οι Γιατροί του Δήμου. Στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η ίδια η κυβέρνηση συνιστά την αποφυγή περιττών εσωτερικών ταξιδιών κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ειδικά όσο αφορά περιοχές με υψηλά ποσοστά προσβολής απ' τον ιό.

Ως περιοχές ρίσκου, λόγω υψηλών ποσοστών προσβολής, θεωρούνται οι εξής: Salten / Bodø, Haugalandet, Kristiansand, Vestfold, Oslo και Viken.

Στην πόλη του Trondheim υπήρξαν λίγα ή καθόλου κρούσματα τις τελευταίες ημέρες κι η Δήμαρχος Rita Ottervik θέλει να το διατηρήσει έτσι. Η ίδια δήλωσε σχετικά: "Δε θέλουμε αυτήν την περίοδο πολλές επισκέψεις απ' την Ανατολική Νορβηγία. Όσοι όμως πρέπει να ταξιδέψουν, ζητώ να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Καλό θα ήταν οι πολίτες μας να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο."

Πηγή dagbladet.no/nyheter (φωτογραφία αρχείου)

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com