Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SØRLANDET TOY KRISTIANSAND ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Το Νορβηγικό Συμβούλιο Εποπτείας Της Υγείας ζήτησε απ' την Αστυνομία να κινηθεί νομικά έναντι του Νοσοκομείου Sørlandet μετά από πολλές εσφαλμένες επεμβάσεις και σοβαρές αστοχίες.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε αναφέρει το Νοσοκομείο Sørlandet στην Αστυνομία", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος του Νορβηγικού Συμβουλίου Εποπτείας Της Υγείας, Toril Sagen.

"Μας ενημέρωσαν για την αναφορά και τώρα έρχεται κι η Αστυνομία. Από κει και πέρα δε γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο. Όπως και να 'χει όμως, θα συνεργαστούμε" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Νοσοκομείου Sørlandet, Signy Svendsen. Η Nina Mevold, Διευθύνων Σύμβουλος του Νοσοκομείου, δεν έκανε δηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νορβηγικό Συμβούλιο Υγείας μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις πηγαίνει μια εταιρεία για έλεγχο και ζητεί τη δίωξή της. Αυτό έχει γίνει μόνο πέντε φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. "Δεν αναφέρουμε συχνά μια εταιρεία στην Αστυνομία" είπε χαρακτηριστικά ο Sagen.

Για σχεδόν ένα χρόνο, το Νορβηγικό Συμβούλιο Υγείας διερεύνησε το Νοσοκομείο Sørlandet κι ένα γιατρό του που έκανε χειρουργικές επεμνάσεις σε αρκετούς ασθενείς. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι ο αυτός ο χειρουργός ήταν πίσω από πολλές εσφαλμένες επεμβάσεις. Διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη μεταχείριση και παραβίαση του νόμου.

Ο γιατρός ήταν χειρουργός, αλλά δεν είχε πενταετή εξειδίκευση. Παρ 'όλα αυτά, έκανε ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις. Προηγουμένως εργαζόταν σε άλλο Νοσοκομείο αλλά μετατέθηκε στο Νοσοκομείο στο Kristiansand. Εκεί άρχισε να ειδικεύεται στην ορθοπεδική.

Πηγή fvn.no/nyheter

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com