Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

27/3/2021. ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 0 - 3


Στο δεύτερο αγώνα του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Τουρκία κέρδισε την τυπικά γηπεδούχο Νορβηγία με 3 - 0. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε απόλυτα φυσιολογικά καθώς ήταν σαφέστατα καλύτερη ομάδα η Τουρκία κι η Νορβηγία είχε προβλήματα στην αμυντική της γραμμή.

Η Τουρκία έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις της. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' με κοντινό σουτ του Οzan Τufan. Διπλασίασε τα τέρματά της στο 28' με κεφαλιά του Soyuncu έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το τελικό  0 - 3 διαμορφώθηκε στο 58' μ' ένα εκπληκτικό σουτ πάλι απ' τον Οzan Τufan. Η Τουρκία είχε ευκαιρίες να πετύχει μεγαλύτερο σκορ.

Η  - τυπικά γηπεδούχος όπως προαναφέραμε - Νορβηγία, μπορεί να έχασε αλλά δεν έπαιξε παθητικά. Είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, περισσότερες τελικές κι αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει, τουλάχιστον, ένα τέρμα (στα εξής λεπτά: 26' δοκάρι, 35', 65' και 78'). Όπως και να 'χει όμως, υποτάχτηκε στην εμφανή ανωτερότητα του αντιπάλου της (ίσως, απλά, ν' αδικείται απ' το σκορ).

Δύο αξιοσημείωτα του αγώνα: Η Νορβηγία έπαιξε για 10 λεπτά και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Kristian Thorstvedt στο 80'. Επίσης, οι Σκανδιναβοί, ευαισθητοποιημένοι απ' τους θανάτους χιλιάδων εργατών στο Κατάρ, πριν αρχίσει το παιχνίδι, εμφανίστηκαν με μήνυμα για τ' ανθρώπινα δικαιώματα στα φανελάκια τους.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com