Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ERNA SOLBERG


Η πιθανή παραβίαση των κανονισμών όσο αφορά τη διασπορά του ιού, απ' την Πρωθυπουργό Erna Solberg σε οικογενειακή συγκέντρωση κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών της στο Geilo, είναι πλέον θέμα της Αστυνομίας. Μάλιστα, η Αστυνομία της Νοτιοανατολικής Περιφέρειας επιβεβαιώνει ότι ξεκινάει έρευνα.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο, καθώς και τις ίδιες τις δηλώσεις της Πρωθυπουργού, η Αστυνομία αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με πιθανή παραβίαση των κανονισμών για τον έλεγχο των λοιμώξεων και του ιού. Η έρευνα θ' αποσαφηνίσει τι πραγματικά συνέβη σχετικά με το αν αυτό αποτελεί παραβίαση κανονισμών. Στη συνέχεια, η υπόθεση θα αξιολογηθεί από εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με το γεγονός, η Πρωθυπουργός Erna Solberg συγκέντρωσε την οικογένειά της δύο συνεχόμενες νύχτες με αποτέλεσμα να συναντηθούν σε ρεστοράν 13 άτομα για το δείπνο, δηλαδή, περισσότερα από 10 που επιτρέπει ο κανονισμός. Η ίδια, πάντως, έχει μετανιώσει για το τι συνέβη.

"Είναι ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη για μένα ως Πρωθυπουργός ν' ακολουθώ τους κανόνες και τους νόμους. Αλλά τώρα έχω κάνει ένα λάθος", έγραψε η Erna Solberg σε δημοσίευσή της στο Facebook.

Στη φωτογραφία εικονίζεται η Erna Solberg με το σύζυγό της κατά την παρουσία τους στο Geilo, όπου, μαζί με συγγενείς και φίλους, γιόρτασαν τα 60ά γενέθλια της Πρωθυπουργού.

Πηγή nettavisen.no/nyheter

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com