Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Η ΠΡΩΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ


Η Νορβηγία υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρος καινοτομιών στη ναυσιπλοΐα. Έτσι, όταν μιλάμε για την πρώτη σήραγγα στον κόσμο αποκλειστικά για πλοία, η Νορβηγία αξίζει να έχει τα πρωτεία!

Μετά την έγκριση του κεφαλαίου απ' την κυβέρνηση, η Kystverket αποφάσισε να προχωρήσει με επένδυση 325 εκατομμυρίων δολαρίων, ολοκληρώνοντας μια σήραγγα 1,7 χιλιομέτρων που θα χρησιμοποιηθεί μόνο από πλοία.

Η σήραγγα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε φορτηγά κι άλλα πλοία να μπορούν να περάσουν παρακάμπτοντας τα δύσκολα νερά του Stad, μια περιοχής του ωκεανού κατά μήκος των νορβηγικών ακτών που έχει αποκτήσει άσχημη φήμη εδώ κι αιώνες.

Για περισσότερα από 100 χρόνια τώρα, οι Νορβηγοί προτείνουν μια σήραγγα που θα βοηθούσε τα πλοία να παρακάμψουν το Stad. Ο συνδυασμός του ανέμου, ρευμάτων και κυμάτων καθιστά το μέρος απαιτητικό για σκάφη όλων των μεγεθών.

Το έργο ελαβε 8,7 εκατομμύρια δολάρια απ' τη Νορβηγική κυβέρνηση για να ξεκινήσουν τώρα τις διαδικασίες απόκτησης ακινήτων στην περιοχή, αναφέρει η Stad Ship Tunnel, η ομάδα πίσω άπ' το έργο.

Η σήραγγα αναμένεται ν' ανοίξει το 2023.

Πηγή e-nautilia.gr

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com