Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Η χώρα πρόκειται να χωριστεί στα δύο, όσο αφορά τον καιρό που θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, λέει ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, Martin Granerød, στο Nettavisen. Ενώ σε μεγάλα τμήματα της νότιας Νορβηγίας ο καιρός θα είναι καλός (υπάρχει και το Πάσχα), ωστόσο, για την περιοχή του βορά, αναμένονται διάφοροι χειμερινοί τύποι καιρού.

Έτσι, στο βορά θα υπάρξει θυελλώδης καιρός... χιόνι, χιονόνερο, βροχή και χιονοθύελλα, με αρκετό άνεμο, λέει ο Granerød. Η θερμοκρασία θα διαφέρει, με πιο ζεστό καιρό την Παρασκευή, πριν πάει σε πιο κρύο το βράδυ του Σαββάτου.

Για τη Βόρεια Νορβηγία, το Νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο στέλνει, επίσης, πολλές προειδοποιήσεις κινδύνου για πάγο και χιονοπτώσεις.

Όσο αφορά την Κεντρική Νορβηγία, όπως και στη Βόρεια Νορβηγία, ο καιρός θα είναι, επίσης, συννεφιασμένος με διαστήματα βροχής. Το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι θετικές αλλά την Κυριακή αυτές θα πέσουν και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις και καταιγίδες, λέει ο Granerød.

Σύμφωνα με τον κρατικό Μετεωρολόγο, ο νικητής του καιρού αυτού του Σαββατοκύριακου, χωρίς αμφιβολία, θα είναι η Νότια Νορβηγία κι ειδικά το ανατολικό κομμάτι της. Αυτό δε σημαίνει ότι θα λείψουν εντελώς τα σύννεφα, θα υπάρξει, όμως, περισσότερος ήλιος. Στη περιοχή αυτή ο άνεμος θα είναι ήρεμος κι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της μέρας θα κυμαίνονται περίπου στους 6 ως 8 βαθμούς. Ο Granerød, μάλιστα, προσθέτει ότι σε ορισμένα μέρη την Κυριακή μπορεί να φτάσει ως και 10 βαθμούς!

Περισσότερα κι αναλυτικότερα στην πηγή:

nettavisen.no/nyheter

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com