Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ


Χιονίζει σε πολλά τμήματα της Νότιας Νορβηγίας κι ορισμένα ορεινά περάσματα έκλεισαν σήμερα το πρωί. Όπως στη Νότια, το ίδιο και στην Ανατολική Νορβηγία, έχει υπάρξει πολλή χιονόπτωση κι αναμένεται περισσότερη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πρωτεύουσα, η κακοκαιρία οδήγησε σε προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Αρκετές αναχωρήσεις μέσων δημόσιας συγκοινωνίας καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν στο Όσλο σήμερα το πρωί.

Η Εθνική Οδός Hardangervidda είναι κλειστή. Ο αυτοκινητόδρομος Strynefjell έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά άνοιξε τ' απόγευμα. Γενικά, αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί.

Ο μόνος δρόμος που είναι ανοιχτός στα βόρεια της χώρας είναι ο Εθνικός Δρόμος 3 μέσω του Elverum. Τα άλλα τμήματα είναι είτε κλειστά, είτε μπλοκαρισμένα.

Ένας εργαζόμενος στο κέντρο ελέγχου οδικής κυκλοφορίας συμβουλεύει όλους τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά. "Υπάρχει ισχυρός άνεμος και χιονόπτωση. Αυτό καθιστά τις συνθήκες οδήγησης δύσκολες. Θα υπάρξει περισσότερη χιονόπτωση σήμερα το απόγευμα και, γι' αυτό το λόγο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεχτικοί" δήλωσε σχετικά.

Πηγή aftenposten.no

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © FJORD! There Isn't No Way! There Is Norway! (Start 1/1/2021) | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com